Fördjupningskurs i mat som medicin och mage-tarm hälsa

Fördjupningskurs för den som har grundläggande kunskaper inom näringslära och kostrådgivning

Fullständig kursinformation (PDF)

Förkovra dig i två intensiva fortbildningsdagar med vår lärare Ellinor Ladenberg som du kan ha stor nytta av när du arbetar med kostrådgivning.

Kursinnehåll

Dag ett kommer vi att fördjupa oss i mat som medicin. Maten är oerhört kraftfull och vi kan använda den som medicin för att ge kroppen vad den behöver.
Dag två fördjupar vi oss i vikten av en god mage-tarm hälsa och tar upp förslag till läkning av flera mage-tarm besvär. Vi går igenom fysiologin bakom hur mage-tarm systemet fungerar och hur näringsupptaget kan påverkas av olika problem. Du får lära dig hur kosten kan anpassas för att motverka problem med magen och tarmen.

Kursledare

Kursledare är Ellinor Ladenberg. Ellinor är utbildad inom näringslära, med inriktning på klinisk nutrition och näringsmedicin i Sverige och USA. Hon arbetar med företag som hälsoinspiratör, med individuella rådgivningar och som frilansande konsult och skribent inom närings- och funktionsmedicin.

Kursupplägg

Kursen är upplagd som en tvådagarskurs.

Snabbinformation
Mat som medicin och mage-tarm hälsa
Lärarledd tid 2 dagar

Kostnad
Kursavgift 4100

Förkunskaper
Alla som är intresserade av en fördjupningskurs i området är välkomna. Den som kan ha extra nytta av innehållet är till exempel Personliga tränare, kostrådgivare, kockar, eller den som är intresserad av att lära sig mer.

Kommande utbildningar
Ingen ny start utlagd i dagsläget

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.