YH-utbildning i näringslära och kostrådgivning

Utbildning värd 25 YH-poäng i näringslära och kostrådgivning

Fullständig kursinformation (PDF)

Under denna utbildning lär vi ut grunderna inom näringslära och hur vår kost påverkar vår hälsa. Du som deltar kommer få kunskap och verktyg som gör att du kan hjälpa andra att må bättre och förstå kopplingar mellan kostvanor och eventuella hälsoproblem samt lära dig mer om matens innehåll och näring.

Kursinnehåll

Kursens syfte är att ge den studerande kunskaper om och stor förståelse för den betydelse kost och kostvanor har för hälsa och fysisk aktivitet. Kursen ger även kunskaper om de näringsämnen som bygger upp kroppen och deras funktion. Den studerande får både praktiska och teoretiska kunskaper om den kost som leder till bättre hälsa samt insikt om kostens betydelse för våra välfärdssjukdomar. Vidare syftar kursen till att den studerande ska kunna göra kostanalyser samt planera och genomföra kostrådgivning inom ramen för friskvård för att coacha kunden till en hälsosammare livsstil.

Utbildningsbevis

Efter godkända betyg får du YH-myndighetens utbildningsbevis på genomförd kurs.

Kostnad

Att studera på en YH-utbildning är kostnadsfritt. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva.

Kursupplägg

Utbildningen varvas med lärarledda veckor på skolan och studieveckor på hemmaplan. Totalt ingår cirka 45 timmar lärarledd tid.

Antagning

Alla anmälningar som inkommit innan sista anmälningsdag tas med i vårt antagningsförfarande. Om vi skulle ha fler sökande än antal platser sker urval via intervju.

Antagningskrav

För att söka till denna YH-utbildning måste du uppfylla både kraven för grundläggande behörighet till studier under Yrkeshögskolan och denna utbildnings särskilda behörighetskrav.
Särskilda behörighetskraven till denna utbildning är lägst betyget E i Svenska 1, 2, 3 och Engelska 5. I äldre gymnasiebtyg heter kurserna Svenska A, Svenska B och Engelska A.

Snabbinformation
Näringslära och kostrådgivning
Lärarledd tid Ca 45 timmar
CSN-berättigad Ja

Kostnad
Kursavgift 0

Förkunskaper
Grundläggande behörighet till YH

Kommande utbildningar
Ingen ny start utlagd i dagsläget

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.